lauantai 21. marraskuuta 2015

Lääkäripäivät 2016: taitoa tiedon hankintaan
Terveysportti uudistuessa  jatkuvasti ei ole ihme, että monet sen hyötyominaisuudet saattavat olla tuntemattomia. Joko käytät DynaMed Plus tietokantaa? PHARAOn tulkinta hallussa? Entä ovatko tietosi PubMedin käyttötekniikasta yhtä tuoreita kuin toissa joulun säätiedotus?

Ovatko tietolähteiden apajat edelleen tehotroolaamatta?

Lääkäripäivien 2016 tehokurssilla (4h + 6h) saat rautaisannoksen tietotaitoa. Kurssi Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun perustuu luentoja ja multimediaa sisältävään monimuoto-opetukseen, jossa oppija pääsee verkossa aktiivisesti ratkomaan mm. potilastapauksia.  Tekemällä oppii, joten mukaan osallistujien tulee ottaa läppäri, iPad tai  muu tablet-laite.  Videoleffoja tarjolla, popcornia saa nauttia

Kurssin käyttämä videoitu multimediatekniikka netissä on saanut hyvin myönteisen palautteen. Vastaava kurssi oli viime vuonna ja sen suorittaneista on 87% valmiita suosittelemaan kyseistä koulutusta kollegoilleen. Eikä ihme sillä multimedia on Erittäin havainnollista. Yritäpä opetella Pubmedin tai Cochranen käyttöä printtimanuaalista. Sehän on kuin sen erään ruotsalaisen kalustefirman kokoamisohje, joka tarjoaa kavalkadin  käsittämättömiä kuvia, tunnistamattomia työvaiheita ja ylimääräisiä osia.

Kurssi on 220M Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun ja se järjestetään to 14.1.2016 iltapäivällä. Lisätietoa tästä kurssilinkistä

maanantai 16. marraskuuta 2015

Uusia tuulia - DynaMed Plus Terveysportissa

Äskettäin on Terveysportissa tullut käyttöön uusi kansainvälinen kliininen tietokanta DynaMed Plus, tuottajana EBSCO Health. Se on kansainvälisessä alan lehdistössä saanut myönteisiä arvioita ja täydentää merkittävästi tietotarjontaa.
Tällä hetkellä se on erillinen osa, mutta tulee kuulemma integroiduksi mm. Lääkärin tietokantoihin.


Vaikuttaa hyvältä ja laajalta. Tarjoaa tietohakujen tuloksissa näytönasteella varustettuja katsauksia, kuva-aineistoja ja kliinisiä työvälineitä, mm. laskureita. Mukana on myös uusia ominaisuuksia, joilla on merkittävä lisäarvo. Mm. uusimman tiedon automaattinen seuranta alert –toiminnolla, erikoisalakohtaista rajausta ja uuden tiedon rajauksen vain niihin jotka vaikuttavat hoitokäytäntöön.


Tietokannan ominaisuudet ja käyttötekniikan oppii yhtä nopeasti kuin juo kupillisen kahvia eli neljässä minuutissa multimedian avulla.  Tuo DynaMed Plus -opastevideo on mukana Lääkäriseura Duodecimin  ’Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö’ verkkokurssin aineistossa.
 
Site Meter